070-..............

1930

Det nya boxningsåret inleddes som vanligt med ett av säsongens stora evenemang, klubbmatchen mellan Djurgårdens IF och IF Linnéa. Andra klubbar hade försökt men inte lycktas få ihop återkommande arrangemang som kunde mäta sig med denna kamp och det var nog endast SM-tävlingarna och landskamperna som kunde skapa ett större biljettsug hos boxningspubliken. Det var det sjunde riktiga mötet. Atmosfären vid dessa galor beskrevs på följande sätt av Idrottsbladet: ”Det är en förunderligt förtätad klubbpatriotisk stämning över boxningsmatcherna mellan Djurgården och Linnéa. De bägge stora boxarlägrens supporters fylla hela Cirkus med sina hejningar och uppmuntringstips åt sina respektive favoriter, och matcher som man i vanliga fall knappt skulle vilja se till slut blir på så vis nästan lika spännande som finalerna i de stora juniormästerskapen”. Intresset var även denna gång mycket stort och Cirkus blev utsålt långt i förväg. Djurgården hade revansch att fodra efter fjolårets snöpliga förlust och ställde upp med alla sina bästa boxare. I tidningarna spekulerades det livligt om utgången. Båda klubbarna ansåg sig ha bra chans till segern men i de flesta experttipsen hölls Djurgården som favoriter. Galan inleddes med ett par omdiskuterade domslut i flugvikt, där Kurt ”Kryckan” Kreuger, DIF besegrade Arne ”Lill-loppan” Jansson och i fjädervikt och där Gösta Dahlberg, DIF förlorade mot David Engström. Matchen i bantamvikt kom till stånd trots att Sven Jansson, Linnéa vägde över ett kilo. Han besegrade Sture Fagerström på teknisk knockout. Sedan utvecklades matcherna mer enligt förhandstipsen. Djurgårdarna Sven Modigh, John Andersson och Gustav Eriksson vann lättvikt, mellanvikt respektive lätt tungvikt. IF Linnéas Selfrid Johansson som tog EM-guld 1925, vann weltervikten över Harald Flodström och inför den sista matchen i tungvikt ledde DIF med 4-3. Där möttes Gustav Andersson, DIF och väldige Lars Emilsson. Matchen blev dramatisk och tillslut vanns den av Andersson på poäng efter att han haft Emilsson i golvet två gånger i första ronden men själv fått syna canvasen i den andra och resultatet i klubbmatchen skrevs slutligen till 5-3.


Vinnarna i klubbmatchen mot IF Linnéa. Fr. v.: Gustav Bergman (DIF, sekond), Gustav Andersson (DIF, tungvikt), Gustav Eriksson (DIF, lätt tungvikt), John Andersson (DIF, mellanvikt), Selfrid Johansson (Linnéa, weltervikt), Sven Modigh (DIF, lättvikt), David Engström (Linnéa, fjädervikt), Sven Jansson (Linnéa, bantamvikt) och Kurt Kreuger (DIF, flugvikt).

Domarnas bedömningsprinciper och korrektheten av individuella domslut var något som diskuterades livligt i tidningar och av publiken på arenorna, inte bara detta år utan jämt och ständigt. För att få till stånd en enhetlig tolkning av reglerna och för att utbilda domarna startades Stockholms Boxningsdomarklubb (SBDK) i början på januari. Djurgårdsdomarna Ragnar Rosberg, Tage Bergman och Carl G Swanberg var närvarande vid tilldragelsen. En av de konkreta åtgärder som diskuterades i SBDK under året och som prövades på junior-SM var ett nytt system för att efter matcherna indikera vem som vunnit. Direkt efter sista ronden skulle varje domare tända en röd eller blå lampa för att visa vilken av boxarna som segrat. Domarna tvingades då offentligt att redogöra sina domslut och publiken fick direkt veta resultatet.


Det var vanligt att mycket folk fanns på plats vid avresor till större tävlingar och vid hemkomstarna därifrån om det gått bra. Här lyckönskas det Svenska laget inför landskampen mot Norge på Stockholms Central. I främre raden syns Gustav Eriksson och John Andersson som tvåa respektive trea från vänster.

Sista söndagen i januari gick den traditionella landskampen mot Norge, denna gång i Oslo. Parallellt arrangerades, som brukligt, en juniorstadskamp mellan Stockholm och Oslo i Cirkus, Stockholm. I landslaget deltog John Andersson och Gustav Eriksson i mellanvikt respektive lätt tungvikt. Andersson mötte Rudolf Johansen. I andra ronden måste matchen avbrytas då han blev skallad av norrmannen och slog upp ett ögonbryn. John låg då under i poängprotokollet (men hade goda förhoppningar att ta igen det på en stark forcering i sista ronden som var hans styrka). Gustav Eriksson mötte Arne Ingdahl och vann enkelt på poäng trots att han varnades för ojuste boxning. Eriksson hävdade efteråt att det var norrmannen som boxades fegt och vände ryggen till då han skulle slå. Det var första och enda gången under karriären som Eriksson varnades, han brukade annars beskrivas som en gentleman i och utanför ringen. Landskampen slutade oavgjort, 4-4 då man bestämt att tungvikten inte skulle vara avgörande.


Stockholms juniorlag som mötte Oslo i slutet av januari. Fr. v.: Erik Hellström, Julius Factor, Gerhard Karlsson (DIF), Gustaf Broström, Nils Karlsson, Harry Kreuger (DIF), Gösta Lindkvist och Arne ”Lill-loppan” Jansson.

Stockholmsåttan som mötte Oslo var mycket kvalificerad och bestod av så många som sju juniormästare. Djurgårdens bidrag var Gerhard Karlsson i mellanvikt. Det var tredje matchen städerna emellan och för tredje gången vann Stockholm, siffrorna skrevs till 5-3. Gerhard Karlsson gjorde en imponerande insats och vann klart på teknisk knockout i andra ronden. Två veckor senare var det dags för en ny landskamp – denna gång mot Finland. Då var Gerhard Sveriges representant i mellanvikt. I landslagsdebuten mötte han Valfrid Resch som betraktades som Finlands bäste boxare. Karlsson förlorade klart mot finnen men gjorde hårt motstånd. Även Gustav Eriksson deltog och vann på poäng. I Finland fanns sedan länge två idrottsförbund ”arbetarna” (TUL) och de ”borgerliga”. Det var de senare som Svenska Boxningsförbundet hade utbyte med. Många av de bästa boxarna fanns hos TUL men under det senaste året hade flera avhopp från de ”röda” skett. Det lag som representerade Finland innehöll flera f.d. arbetare och var mycket starkt och slutresultatet blev oavgjort, 4-4. Även i Sverige hade det under många år funnits arbetarklubbar. Dessa hade nyligen gått samman och bildat ett AIF-förbund som under detta år arrangerade sina första egna mästerskap i boxning för seniorer och juniorer.


Gustav Eriksson och Lars Mellström, HIF vid SM i Cirkus. Bröderna Sven och Gustav Andersson samt sekond Guura Bergman.

Tio djurgårdsboxare kom till start vid årets SM-tävling. Fjolårsmästaren i weltervikt Arthur ”Stubben” Litzén var handskadad och kunde inte ställa upp och junior-SM vinnaren Gerhard Karlsson valde att delta i skidmästerskapen i stället. Inte heller Kurt Kreuger startade. Trots det nämndes tre djurgårdare i förhandsspekulationerna om guldmedaljerna: John Andersson i mellanvikt, Gustav Eriksson i lätt tungvikt och Gustav Andersson i tungvikt. I djurgårdslägret trodde man även lite till mans på Sven Modigh i lättvikt och Gustav Ekström i lätt tungvikt. En stor sensation inträffade redan första dagen då John Andersson förlorade mot Raul Berg, IK Balder på poäng. John som hade skadat sig i landskampen mot Norge var ännu inte tillbaka i toppform och hade återfallit till sin gamla sluggerstil. Gustav Eriksson infriade förväntningarna och vann välförtjänt sitt första SM-guld. Han boxade mycket övertygande och vann i tur och ordning över Edgar Holtz, IK Balder, svensk-amerikanen Harry Rydell och Gottfrid Johansson, Luleå. Finalen vann han slutligen på walkover mot klubbkamraten Gustav Ekström som skadat sig i semifinalen. Även Gustav Andersson tog sig till final – hans fjärde raka. Han hade dock en tuff resa dit. Både i den inledande matchen och i semifinalen får han ordentligt med stryk i de två första ronderna. I tredje tar Gustavs otroliga kondition och fysik ut sin rätt och han stoppade sina motståndare, Clas Engström respektive Verner Blom. I finalen mötte han Erik ”Vangis” Eriksson, BK 28. Andersson gjorde en dålig första rond, vann den andra och inledde den avslutande ronden bäst. Efter ca en minut gick han på en rak höger och gick ner för räkning. Han kom snabbt upp men efter ytterligare två räkningar kastade sekonden, Gurra Bergman in handduken i matchens slutskede. Även Sven Modigh och Karl Nordgren gjorde bra insatser och tog sig till semifinal i lättvikt respektive mellanvikt.


Tungviktaren Gustaf Andersson var en av klubbens mest framgångsrika boxare i slutet av 1920-talet och i början på 1930-talet. Han gick över till proffslägret detta år men framgångarna uteblev och han la snart handskarna på hyllan.

Klubbmästerskapet hölls ovanligt tidigt detta år – redan i mitten på mars. De flesta elitboxarna deltog. Värt att notera är att Gustav Andersson här gjorde sin sista amatörmatch. Han mötte sin bror Sven och blev faktiskt nerslagen i första ronden. Han kom dock upp och vann tillslut en klar poängseger. Gustav som totalt vann två SM-guld, två silver och ett JSM-guld får nog betraktas som en av klubbens bättre boxare under denna epok. Han påbörjade nu en kortare proffskarriär.

Sista helgen i mars gick årets landskamp mot Danmark i Cirkus. Det var det sista stora boxningsevenemanget i Sverige för säsongen. Gustav Eriksson mötte den danske världsboxaren Jacob Michaelsen och förlorade på poäng (Michaelsen vann EM i tungvikt ett par veckor senare.) Eriksson gjorde trots det en mycket bra säsong med sina två landskampsvinster och ett SM-guld.


Den svenska åttan vid årets landskamp mot Danmark. Fr. v.: Bertil Molander, Gustav Eriksson (DIF), Stig Thorp, Kurt Andersson, Per Edlund, Bertil Nilsson, Lennart Bohman och Harry ”Loppan” Jansson.

Europamästerskapen gick i början av juni i Budapest. Sverige skickade fem deltagare, fyra togs tidigt ut medan det dröjde ända till mitten på maj innan John Andersson kunde ställa in sig på EM start i mellanvikt. Han besegrade då Olle Östling i en kvalificeringsmatch. Trots segern imponerade John inte tillräckligt på förbundsrepresentanterna för att bli definitivt nominerad utan villkoret var att han tränade ordentligt och gjorde avsevärda framsteg under den tid som återstod fram till mästerskapet. EM-lagets förberedelser var förlagda till Östermalms Idrottsplats där en ring byggts upp och under dessa veckor hittar JA tillbaka till fjolårsformen. Med till Ungern fanns även Gustav ”Gurra” Bergman som sekond och Carl G Swanberg som överledare. I den inledande omgången ställdes ”Johnne” mot Rennes, Tyskland. Första ronden var jämn men den fult boxandes tysken skallades och slog upp ett sår i Anderssons panna. Han ilsknade till och vann de två sista ronderna klart på poäng. I nästa match (semifinal), mötte svensken hemmaboxaren Lajos Szigeti och förlorade, enligt en del svenska tidningar, omtvistat. Ungraren rusade hela matchen rakt på JA med huvudet före och viftade med armarna. Andersson kunde inte hålla honom ifrån sig men den lilla stilboxning som förekom stod svensken för. I kampen om tredje pris vann John en klar poängseger över österrikaren Rauter som satsade på swingar hela matchen. Svensken duckade för dessa, kontrade in vackra poängslag och vann ett överraskande brons. En fin avslutning på en annars ganska misslyckad säsong för hans del. Bäste svensk blev Bertil Molander som tog sig till final i tungvikt. Han förlorade dock mot dansken Jacob Michaelsen.


John Andersson deltog vid EM i Budapest och tog brons.

Under sommaren föll BK 28 ihop. Den främsta orsaken var klubbens dåliga ekonomi. Man hade förfogat över en av Stockholms bästa boxningslokaler men den var samtidigt en av de dyraste. När man inte längre kunde betala hyran och när inte boxningsförbundet gick in och hjälpte till, åkte man ut på gatan vid halvårsskiftet. Konte Jonsson fick samtidigt ett erbjudande att bli tränare i IF Linnéa (efter Arvid Lundqvist) och accepterade. Det blev slutet för klubben som existerade i drygt två år. Många av BK 28:s boxare följde med sin tränare till hans nya klubbaddress men flera f.d. djurgårdare återvände. Kurt Liljedahl, Gerhard Pettersson, Gösta Palm, Harry Stjernfeldt, Åke Ström, Harry Kreuger m.fl. återfanns under hösten i djurgårdens klubbdräkt. Några av tjugoåttornas boxare sökte sig till andra norrklubbar, såsom Huvudsta IS och IK Balder.


Kurt Liljedahl och Erik ”Vangis” Eriksson i BK 28:s träningslokal.

I övrigt anslöt ett flertal boxare från Södertälje BS (SBS) som hade stora interna problem. Sven Lidman, Roland Skeppström och Manne Lindwall m.fl. återfanns i djurgårdens dress under hösten. SBS fick senare under året ordning på problemen och en del boxare återvänder då. Enligt en tidningsartikel i All Boxning skulle även Stockholms AK haft stor åderlåtning till DIF under hösten. Vilka boxare det rörde sig om är dock oklart. Vidare, från BK Rapid, Stockholm kom Leif Möller och Nils Schultze och slutligen från Stockholms AIF kom Sixten Svanström. De två som lyckades bäst var Lidström och Svanström. Anders Mångelin beslutade sig för att lämna klubben och gick över till IF Linnéa. Han blev strax därefter tränare i en liten söderortsklubb, BK Tigern från Mälarhöjden som under året bildats av boxare från IF Linnéa och BK Örnen som bodde i området. Årets klubbmästare i lättvikt för juniorer, Rune Törnblom, beslöt sig för att representera IK Balder. Han återkom dock efter en säsong.


Södertälje sommaren 1930. Främre raden fr. v.: Gurra Bergman, Björn Rahm, Stellan Hedström, Gösta Dahlberg, Harry Granath och Olle Ramm.

Inför säsongen 1930/31 förberedde klubbens boxare sig som vanligt på Tranebergs IP med bl.a. fotboll och friidrott samt med ett träningsläger i Södertälje. Man deltog även i en tävling i Södertälje Folkpark.


Frisksport var en företeelse som växte sig stark vid den här tiden. Man skulle träna utomhus med fysiska aktiviteter såsom simning, gymnastik och promenader. Boxningstidningen Swing hängde på trenden och kom sedermera helt och hållet att inrikta sig på denna. På bilden syns flera av klubbens boxare på en träningspromenad ute vid Fiskartorpet, Djurgården, bl.a. står proffsmästaren Gustav ”Myran” Eriksson och hans namne – årets lätta tungviktsmöstare – sida vid sida som nummer 2 och 3 i mittenraden från höger.

Höstens första stora evenemang var en klubbmatch mot IK Balder inför ett utsålt Cirkus. Det var första gången klubbarna möttes i en officiell match. Tävlingen var samtidigt en uttagning till en match mot ett Danskt lag i Köpenhamn veckan efter dit man skulle sända ett gemensamt lag. Djurgården vann med 5-3. I Köpenhamn gick det sedan betydligt sämre, samtliga djurgårdsboxare förlorade och tillslut skrevs förlusten till 1-7.


Djurgårdens lag i klubbmatchen mot IK Balder. Fr. v.: Sven Lidström, Björn Rahm, Stellan Hedström, Rune Ljungkvist, Roland Skeppström, Gerhard Karlsson, John Andersson och Gustav Ekström.

Boxningsförbundet hade sedan flera år slutat att boka upp Cirkus i samma utsträckning som tidigare vilket ledde till att färre tävlingar hölls där. Konkurrensen med andra arrangörer drev upp hyran och endast större klubbar, boxningsförbundet och ABS vågade sig på att arrangera där. Bortsett från landskamperna och mästerskapen gick endast tre internationella tävlingar och Djurgårdens två klubbmatcher i Cirkus detta år.


John Andersson med delar av den tyska boxningstruppen som deltog vid tävlingar i Stockholm under hösten. Fr. v.: Paul Volkmar, Otto Nispel (ledare) och John Andersson. Volkmar och Andersson möttes först vid Balder/Örnens tävlingar och sedan vid DIF/Linnéas.

Djurgården som brukade arrangera en egen stor internationell tävling i början på december tvingades till ett samarrangemang med IF Linnéa. Detsamma gällde BK Örnen och IK Balder som även de hade en gemensam turnering i Cirkus.


Gerhard Karlsson och Olle Östling (numera i IF Linnéa) efter deras möte i Cirkus.

Till junior-SM anmälde klubben en stor trupp och så många som 21 boxare vägde in till de två avdelningarna i mitten och slutet av december. De flesta var unga och nya förmågor. Några av de mer etablerade boxarna utnämndes dock i tidningarnas förhandsspekulationer till guldaspiranter. Sixten Svanström (bantamvikt), Stellan Hedström och Birger Larsson (fjädervikt), Leif Möller (weltervikt), Ebbe Andersson (mellanvikt), Hubert Löwenmark (lätt tungvikt) och Alex Pettersson (tungvikt) ansågs alla ha vinstchans. Men för första gången sedan 1923 blev det inget guld till klubben. Bästa lyckas Stellan Hedström med en andraplats. Birger Larsson, Hubert Löwenmark och Alex Pettersson tar sig till semifinal.


Birger Larsson tog sig till semifinal i fjädervikt på junior-SM. Där blev slutsegraren Einar Hammar, Eskilstuna för svår.

I stället hade flera boxare med djurgårdsanknytning stora framgångar detta år. Stig Cederberg, som följt Konte Johnsson till IF Linnéa (via BK 28) och Gunnar Fernström, som gick till Huvudsta efter att BK 28 lagt ner verksamheten vann i flugvikt respektive weltervikt. Cederberg kom senare att återvända till klubben. Einar Hammar, som även han skulle gå över till DIF senare under decenniet vann i fjädervikt efter att bl.a. besegrat tre djurgårdare.


Leif Möller deltog också på JSM. Här sitter han – på främre raden längst till höger – i ryttargången, eller våndans gång som den också kallades. Där satt alla deltagarna samlade på rad innan matcherna och det var ofta kallt och dragit. Bakom Möller syns Gurra Bergman och John Andersson.

Flera av klubbens gamla boxare var uppe i proffsringen detta år. Oscar Andrén mötte Rolf Gustavsson i en icke titelmatch i januari. Han förlorade och det blev Andréns sista match. Det var slutet på en lång och lysande karriär. Främst lyckades han som amatör men han måste nog även, vid sidan av Nisse Ramm och Harry Persson, betraktas som Sveriges främste boxare alla kategorier under den här tidsepoken. Han var Svensk proffsmästare i fjädervikt mellan 1926 och 1930 och förlorade endast tre av 28 proffsmatcher. Även Myran Eriksson och Oskar Kjällander gick ett par matcher detta år men det fanns begränsat med matchtillfällen för proffsboxarna. Nisse Ramm fick äntligen göra debut i USA i mars. Han hade sin bas i Chicago och där gick de flesta av de tretton matcher han boxade detta år. Till en början gick det bra, nio vinster och en oavgjord på de tio första matcherna. Sedan blev det tre raka förluster och Nisse begav sig hem till Sverige igen besviken på fifflet i den amerikanska proffsbranschen.


Primo Carnera besökte Stockholm i december för en uppvisningsgala mot flera av Sveriges bättre tungviktare. På bilden syns deltagarna i ryttargången på Cirkus, precis innan tävlingen. Fr. v., Solskensboxaren Gottfrid ”Gotte” Karlsson, Johnny Widd, Primo Carnera, Harry ”HP” Persson och Gustav Andersson (DIF).

Årets största boxningshändelse i landet detta år (och kanske sedan Carpentier var här i början på 1920-talet) var Primo Carneras besök i Cirkus annandag jul. Den italienske jätten var oerhört populär och det skrevs spaltmeter om honom i svensk press i samband med hans matcher utomlands. Vid denna uppvisningsgala mötte han fyra av Sveriges bästa och största tungviktare. Dom gick en rond vardera (förutom HP som boxade två). Djurgårdaren Gustav Andersson gjorde sin ”proffsdebut” vid denna gala. Även Gustaf ”Myran” Eriksson och Oskar Kjällander deltog i förmatcher. Det hela blev dock ett publikt och ekonomiskt fiasko då Cirkus bara var halvfullt. Misslyckandet förklarades av det märkliga matchdatumet, höga biljettpriser och det faktum att galan sattes ihop kort på varsel. Allmänhetens intresse var det dock inget fel på. Mycket människor hade samlats utanför Cirkus för att få en skymt av den italienske giganten då han kom och lämnade arenan.


Klubben fick många inbjudningar och var fortsatt mycket ute och tävlade i landet, framförallt norrut.

Klubben fick under året många inbjudningar och var fortsatt mycket ute och tävlade i landet. Bland de städer som besöktes var Borlänge (2 ggr), Luleå, Uppsala, Eskilstuna, Borås (2 ggr), Falun, Västerås, Jönköping, Södertälje, samt Oslo och Köpenhamn.

 

Resultat 1930

1930-01-05; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Djurgårdens IF & IF Linnéa

(F) Kurt Kreuger, DIF – Arne ”Lill-loppan” Jansson, IF Linnéa; W 3
(B) Sture Fagerström, DIF – Sven Jansson, IF Linnéa; L TKO 2
(Fj) Gösta Dahlberg, DIF – David Engström, IF Linnéa; L 3
(L) Sven Modigh, DIF – Erik Blomberg, IF Linnéa; W 3
(W) Harald Flodström, DIF – Selfrid Johansson, IF Linnéa; L 3
(M) John Andersson, DIF – Allan Widén, IF Linnéa; W TKO 2
(LT) Gustav Eriksson, DIF – Julius Factor, IF Linnéa; W 3
(T) Gustav Andersson, DIF – Lars Emilsson, IF Linnéa; W 3
Kommentar: Decenniets första klubbmatch gick på trettondagsafton. Det blev vinst med 5-3 som kunde ha varit 6-2 då Sven Jansson vägde över men han tilläts starta ändå av djurgårdarna. Tävlingen innehöll även en extramatch mellan Bertil Molander, IK Balder och dansken Thyge Petersen. Vid matchstart, kl 20, betalades upp till 25 kr för biljetter på svarta börsen utanför Cirkus. Ordinarie pris var 1:80-5:40 kr.

1930-01-12; Plats: Folkets Hus, Borlänge;
Arr: Borlänge SK

(Fj) Rune Törnblom, DIF – Ruben Larsson, Borlänge SK; L 3
(W) Harald Flodström, DIF – Harry Eklund, Borlänge SK; L 3
(M) Karl Nordgren, DIF – Edmund Törnkvist, BK 29; L 3
Kommentar: Nationell tävling med boxare från DIF och Falun. Sportslig och ekonomisk succé.

1930-01-19; Plats: Odéon, Luleå;
Arr: Luleå BK

(L) Oskar Pihl, DIF – Anton Stenberg, Luleå BK; L KO 2
(LT) Gustav Ekström, DIF – Gottfrid Johansson, Luleå BK; W 3
Kommentar: Nationell tävling med boxare från norrland. Fullsatt.

1930-01-17/18/19; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: IF Linnéa

17 (B) Sture Fagerström, DIF – Henry Norell, DIF; L 3
17 (W) K Holmström, DIF – Allan Widén, IF Linnéa; L 3
17 (M) John Andersson, DIF – Gustav Broström, BK Örnen; W 3
17 (M) Karl Nordgren, DIF – Sven Palm, HIF; W 3
17 (M) Herbert ”Gibbons” Karlsson, DIF – Jean Arnold, Belgien; L TKO 3
17 (LT) Gustav Eriksson, DIF – Edgar Holtz, IK Balder; W TKO 2
18 (B) Björn Rahm, DIF – Kurt Liljedahl, BK 28; L 3
18 (M) John Andersson, DIF – Karl Nordgren, DIF; W 3
18 (M) Arthur ”Stubben” Litzén, DIF – Jean Arnold, Belgien; W 3
19 (W) Rune Ljungkvist, DIF – Gustav Broström, BK Örnen; L TKO 2 (kvalificeringsmatch)
19 (M) John Andersson, DIF – Jean Arnold, Belgien; W 3 (extramatch, Litzén skadad)
19 (LT) Gustav Eriksson, DIF – Sture Helander, Swing Östersund; W TKO 3 (final)
Kommentar: Landslagsuttagning med boxare från Belgien och Estland. Arthur ”Stubben” Litzén gör comeback efter en längre tids vila och skadar handen mot belgaren.

1930-01-22; Plats: UIF:s klubblokal;
Arr: Upsala IF

(M) Karl Nordgren, DIF – Jean Arnold, Belgien; L 3
Kommentar: Internationell tävling med samma Belgiska trupp som boxades i Stockholm ett par dagar innan. Tyvärr dåligt med publik.

1930-01-25/26; Plats: Regementets Gymnastiksal, Borås;
Arr: IK Ymer

25 (M) Karl Nordgren, DIF – Nils Magnusson, Uddevalla; W TKO 2
25 (LT) Gustav Ekström, DIF – Oscar Olsson, Göteborgs AK; W 3
26 (M) Karl Nordgren, DIF – Viktor Florén, IK Atlas; W 3
26 (M) Karl Nordgren, DIF – Erik Magnusson, Redbergslid; W TKO 1 (final)
26 (LT) Gustav Ekström, DIF – Axel Fong, Gränna AIS; W TKO 2 (final)
Kommentar: Tävling med bl.a. danska boxare i startlistan. Drygt 1000 betalande åskådare per dag.

1930-01-26; Plats: Sporthallen, Oslo;
Arr: Norges Boxningsförbund

(M) John Andersson, Sverige – Rudolf Johansen, Norge; L TKO 2 (skada)
(LT) Gustav Eriksson, Sverige – Arne Ingdahl, Norge; W 3
Kommentar: Landskamp i fullsatt arena som slutade oavgjort, 4-4. Andersson bröt matchen p.g.a. ögonbrynskada.

1930-01-26; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Svenska Boxningsförbundet

(M) Gerhard Karlsson, Stockholm – Helge Skar, Oslo; W TKO 2
Kommentar: Stockholmsseger med 5-3. Cirkus var i det närmsta fullsatt.

1930-02-02; Plats: Falu Arbetarförening;
Arr: BK 29

(M) Gerhard Karlsson, DIF – Edmund Törnkvist, BK 29; W 3
Kommentar: Nationell tävling med 600 åskådare, ca 100 fick vända i entrén utan att komma in. Matchen ovan marknadsfördes som ett revanschmöte. Karlsson hade besgrat Törnkvist på junior-SM ett par veckor tidigare.

1930-02-07; Plats: David Bagares gata 15;
Arr: Djurgårdens IF

Kommentar: Klubbtävling i träningslokalen. De bästa boxarna – bl.a. Gerhard Karlsson, Gustav Eriksson, Gustav Andersson och Gustav Ekström – deltog i programmet som omfattade ett tiotal matcher. Inga resultat är kända.

1930-02-09; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Svenska Boxningsförbundet

(M) Gerhard Karlsson, Sverige – Valfrid Resch, Finland; L 3
(LT) Gustav Eriksson, Sverige – Hannes Hakkarainen, Finland; W 3
Kommentar: Landskamp som sensationellt slutade oavgjort, 4-4.

1930-02-15/16; Plats: Flygkårens Gymnastiksal;
Arr: Västerås IK:s boxningssektion

15 (F) Viktor Engström, DIF – G Malmberg, Västerås IK; W TKO 1
15 (Fj) Stellan Hedström, DIF – Gunnar Johansson, IF Linnéa; W 3
15 (L) Oskar Pihl, DIF – Nils Fogelberg, BK Örnen; L KO 1
15 (M) Ebbe Andersson, DIF – Harry Aldén, BK Örnen; L KO 2
16 (F) Viktor Engström, DIF – A Zetterberg, BK Örnen; L 3 (final)
16 (Fj) Stellan Hedström, DIF – Ivar Larsson, Västerås IK; L 3 (final)
16 (M) K Holmström, DIF – Harry Aldén, BK Örnen; L TKO 3 (final)
Kommentar: Nationell tävling.

1930-02-21/22/23/24; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Svenska Boxningsförbundet

21 (B) Sture Fagerström, DIF – Henry Norell, IK Balder; L 3
21 (L) Sven Modigh, DIF – Daniel Johansson, Redbergslids BK; W 3
21 (M) Karl Nordgren, DIF – E Persson, BK Amatör; W 3
21 (M) John Andersson, DIF – Raul Berg, IK Balder; L 3
21 (M) Herbert ”Gibbons” Karlsson, DIF – Stig Thorp, BK Örnen; L 3
21 (LT) Gustav Eriksson, DIF – Edgar Holtz, IK Balder; W 3
22 (L) Sven Modigh, DIF – E Johansson, Vänersborg; W KO
22 (LT) Gustav Ekström, DIF – Willy Allgurin, Eksjö; W 3
22 (T) Gustav Andersson, DIF – Claes Engström, BK 29; W TKO 3
23 (B) Björn Rahm, DIF – Ewald Olsson, GAK Enighet, L 3
23 (Fj) Bill Hellsberg, DIF – Lars Mellström, Hammarby; L 3
23 (L) Sven Modigh, DIF – Nils Karlsson, IK Balder; L 3 (semi)
23 (M) Karl Nordgren, DIF – Lars Söderberg, Örebro; W 3
23 (M) Karl Nordgren, DIF – Stig Thorp BK Örnen; L 3 (semi)
23 (LT) Gustav Eriksson, DIF – Harry Rydell, Hisingens BK; W DQ 2
23 (LT) Gustav Ekström, DIF – Sture Helander, Swing; W 3 (semi)
23 (LT) Gustav Eriksson, DIF – Gottfrid Johansson, Luleå BK; W 3 (semi)
23 (T) Gustav Andersson, DIF – Verner Blom, UIF; W TKO 3 (semi)
24 (LT) Gustav Eriksson, DIF – Gustav Ekström, DIF; W WO (final)
24 (T) Gustav Andersson, DIF – Erik ”Vangis” Eriksson, BK 28; L TKO 3 (final)
Kommentar: Senior-SM.

1930-03-05; Plats: David Bagares gata 15;
Arr: Djurgårdens IF

Kommentar: Klubbtävling i träningslokalen med ett tiotal matcher på programmet. Bland deltagarna fanns Hildeby, Karl Nordgren, Gustav Ekström och Gustav Eriksson. Inga resultat är kända.

1930-03-09; Plats: Torparegatan, Jönköping;
Arr: BK Ringen

(B) Sture Fagerström, DIF – Henry Asp, BK Ringen; L 3
(LT) Gustav Ekström, DIF – Willy Allgurin, Eksjö; W 3
Kommentar: Nationell tävling med 500 åskådare.

1930-03-19/20; Plats: David Bagares gata 15;
Arr: Djurgårdens IF

19 (F) Sixten Svanström – Viktor Engström; W 3 (final)
19 (f) Birger Larsson – T Pettersson; W 3
19 (l) Rune Törnblom – K Ragndal; W 3
19 (w) Evert Högström – A Brandt; W 3
19 (w) Erik Eklöf – E Åkesson; W TKO 1
19 (M) John Andersson – Karl Nordgren; W 3
19 (m) Ebbe Andersson – K Holmström; W KO 2 (final)
19 (t) Nils Hammarberg – Alex Pettersson; W KO 2 (final)
20 (f) Birger Larsson – Erik Andersson; W 3 (final)
20 (B) Björn Rahm – Sture Fagerström; W 3 (final)
20 (fj) Gustaf Johansson – Gösta Svärd; W 3
20 (fj) Gustaf Johansson – Ernst Skoglund; W 3 (final)
20 (L) Sven Modigh – Oskar Pihl; W 3 (final)
20 (l) Rune Törnblom – Stellan Hedström; W 3 (final)
20 (w) Evert Högström – Erik Eklöf; W 3
20 (w) Kurt Blomkvist – Manne Lindvall; W 3
20 (w) Evert Högström – Kurt Blomkvist; W TKO 1 (final)
20 (M) John Andersson – Gerhard Karlsson; W WO (final)
20 (m) Ebbe Andersson – Elis Marjasin; W TKO 1 (final)
20 (LT) Gustav Eriksson – Carl Sjöstrand; ND
20 (T) Gustav Andersson – Sven Andersson; W 3 (final)
Kommentar: Klubbmästerskap i föreningslokalen som blev sportslig och ekonomisk succé med så gott som fullspikat auditorium. Publiken stod i tredubbla led. Mästare blev: Sixten Svanström (F), Björn Rahm (B), Stellan Hedström (Fj), Sven Modigh (L), Elis Marjasin (W), John Andersson (M), Gustav Eriksson (LT), och Gustav Andersson (T). Juniormästare blev: Birger Larsson (f), Viktor Engström (b), Gustav Johansson (fj), Rune Törnblom (l), Evert Högström (w), Ebbe Andersson (m), vakant (lt) och Nils Hammarlund (t).

1930-03-30; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Svenska Boxningsförbundet

(LT) Gustav Eriksson, Sverige – Jacob Michaelsen, Danmark; L 3
Kommentar: Landskamp mot Danmark som slutade med svensk seger.

1930-04-11; Plats: Ekbomsgatan, Södertälje;
Arr: Södertälje BS

(F) Sixten Svanström, DIF – Sven Lidström, Södertälje; L 3
(B) Björn Rahm, DIF – Helge Lidström, Södertälje; W 3
(Fj) Sture Fagerström, DIF – E Hammar, Södertälje; W 3
(M) John Andersson, DIF – Gösta Skog, Södertälje; EXH
Kommentar: Nationell tävling i klubblokalen. John Andersson boxades med huvudskydd p.g.a en ögonskada.

1930-05-13; Plats: Regeringsgatan 28;
Arr: Svenska Boxningsförbundet & Alex Weimark

(M) John Andersson, DIF – Olle Östling, BK 28; W 3
(M) Gerhard Karlsson, DIF – Harry Aldén, BK Örnen; W 3
Kommentar: John Andersson går en EM-testmatch och blir direkt efteråt uttagen i EM-laget. Endast för Weimarks Instituts medlemmar vilket inte hindrade att en talrik (ca 100) och intresserad publik fanns på plats.

1930-06-04/05/06/07/08; Plats: Budapest;
Arr: Ungerska Boxningsförbundet

05 (M) John Andersson, DIF – Rennen, Tyskland; W 3
06 (M) John Andersson, DIF – Lajos Szigeti, Ungern; L 3 (semifinal)
07 (M) John Andersson, DIF – Rauter, Österrike W 3 (bronsmatch)
Kommentar: Europamästerskapen.

1930-08-10; Plats: Hagalunds IP;
Arr: Solna BK

(Fj) Stellan Hedström, DIF – Björn Rahm, DIF
(LT) Gustav Eriksson, DIF – Carl Sjöstrand, DIF
Kommentar:Propagandaboxningar då Solna BK gör comeback efter att klubben varit inaktiv under ett års tid. Även fyra boxare från BK 28 deltog. Inga resultat finns inrapporterade, troligtvis handlade det om uppvisningsmatcher. Entré: 50 öre.

1930-09-14; Plats: Hammarby IP;
Arr: IF Linnéa

(B) Sixten Svanström, DIF – Kjell Stålberg, HIF; W TKO 3
(L) Åke Ström, DIF – Sixten Svensson, IF Linnéa; L TKO 3
(W) Harry Stjernfeldt, DIF – Tage Lund, IF Linnéa; W KO 1
(LT) Harry Granath, DIF – Algot Persson, Huvudsta IS; L 3
Kommentar: Säsongens första tävlingar gick utomhus i regn. Stjernfeldt och Ström är två boxare som återvänt till DIF från BK 28. Den utannonserade lättviktsmatchen mellan Nils Ekberg, DIF och Nils Erikson, HIF blev inställd. Ca 400 åskådare hade erlagt entréavgiften på 1 kr.

1930-09-21; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Djurgårdens IF & IK Balder

(F) Sven Lidström, DIF – Hans Larsson, IK Balder; W 3
(B) Björn Rahm, DIF – Evert Forsell, IK Balder; W 3
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Henry Norell; IK Balder; L 3
(L) Rune Ljungkvist, DIF – Nils Karlsson, IK Balder; L 3
(W) Roland Skeppström, DIF – Georg Sjöberg, IK Balder; W 3
(M) Gerhard Karlsson, DIF – Raul Berg, IK Balder; W 3
(LT) John Andersson, DIF – Edgar Holtz, IK Balder; W 3
(T) Gustav Ekström, DIF – Erik ”Vangis” Eriksson, IK Balder; W 3
Kommentar: Klubbtävling, vinst med 5-3. Huvudmatch var Folke Eriksson, IK Balder mot Jacob Michaelsen, Danmark.

1930-09-28; Plats: Köpenhamn;
Arr: okänd

(F) Sven Lidström, DIF – Christian Christiansen, Danmark; L 3
(B) Björn Rahm, DIF – Henning Jenssen, Danmark; L 3
(M) Gerhard Karlsson, DIF – Ingwar Ludwigsen, Danmark; L 3
Kommentar: Ett kombinerat lag med boxare från DIF och Balder tävlar i Köpenhamn som kompensation för att Michaelsen tävlade i Stockholm veckan innan. Det blev storförlust.

1930-10-11; Plats: Folkets Hus, Hallstavik;
Arr: okänd

(M) Elis Marjasin, DIF – Ragnar Fahlstad, Upsala IF; EXH
Kommentar: Uppvisningsgala med gäster från DIF, Linnéa och UIF. Fullsatt vilket innebar ca 450 personer.

1930-10-17; Plats: David Bagares gata 15;
Arr: Djurgårdens IF

(B) Nils Hörnfeldt – Kurt Eriksson; W KO 2
(B) Sven Swärd – Gustaf Johansson; W 3
(B) Sixten Svanström – Sven Lidström; W 3
(Fj) Bill Hellsberg – Birger Larsson; W 3
(L) Björn Nyström – Gustav Eriksson; W 3
(L) K Niklasson – Olle Olsson; W 3
(L) Gösta Dahlberg – Sven Modigh; EXH
(W) Folke Möller – Karl Wrede; W 3
(M) Oskar Kjällander – Gerhard Karlsson; EXH
(LT) John Andersson – Carl Sjöstrand; W KO 3
Kommentar: Säsongspremiär för klubbtävlingarna. Närmare 200 åskådare.

1930-10-25/26; Plats: Regementet, Borås;
Arr: IK Ymer

24 (B) Björn Rahm, DIF – Helge Ramstedt, Redbergslid; W 3
25 (B) Björn Rahm, DIF – Arne Eliasson, IK Ymer; L 3 (final)
Kommentar: Nationell tävling. Publiken var talrik på lördagen medan den kunde varit större på finaldagen.

1930-11-02; Plats: David Bagares gata 15;
Arr: Djurgårdens IF

(B) Kurt Kreuger – Sixten Svanström; W 3
(B) Sven Lidström – Nils Hörnfeldt; W 3
(Fj) Gustav ”Myran” Eriksson – Sven Modigh; EXH
(L) Sven Svärd – O Eriksson; W 3
(L) Björn Nyström – Gunnar Oscarsson; W 3
(W) Leif Möller – Karl Wrede; D 3
(W) H Rönn – Knut Broman; W 3
(M) Oskar Kjällander – Gerhard Karlsson; EXH
(LT) Oskar Kjällander – Sven Andersson; EXH
Kommentar: Träningstävling i klubblokalen.

1930-11-02; Plats: Örnsköldsvik;
Arr: Örnsköldsviks Sportklubb

(Fj) Stellan Hedström, DIF – Lennart Bohman, ÖSK; L 3 Kommentar: Säsongens första tävling i Örnsköldsvik.

1930-11-07/08/09; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Djurgårdens IF & IF Linnéa

07 (F) Sven Lidström, DIF – Åke Broberg, IK Balder; W 3
07 (Fj) Stellan Hedström, DIF – Arne Jansson, IF Linnéa; L 3
07 (M) Gerhard Karlsson, DIF – Olof Östling, IF Linnéa; L 3
08 (B) Sixten Svanström, DIF – Kurt Kreuger; DIF; W 3
08 (B) Björn Rahm, DIF – Henning Jensen, Danmark; L 3
08 (L) Sven Modigh, DIF – Nils Karlsson, IK Balder; L 3
08 (LT) John Andersson, DIF – Paul Völkner, Tyskland; L 3
08 (LT) Sven Andersson, DIF – Jacob Michaelsen, Danmark; L 3
08 (T) Gustav Ekström, DIF – Herbert Nilsson, IK Balder; W 3
09 (F) Sven Lidström, DIF – Willy Czapla, Tyskland; L TKO 2 (skada)
09 (B) Sixten Svanström, DIF – Henning Jensen, Danmark; L 3 (final)
09 (L) Sven Modigh, DIF – Olof Wieger, Oslo; W 3 (tredje pris)
09 (T) Gustav Ekström, DIF – Lars Emilsson, IF Linnéa; W 3 (final)
Kommentar: Internationell tävling med boxare från Tyskland, Norge och Danmark. Lars Emilsson var en pseudonym för Emil Larsson. Han boxades hela kariären under denna täckmantel – t.o.m landskamper – utan att någon uppmärksammade detta.

1930-11-14; Plats: Idrottsbyggnaden, Eskilstuna;
Arr BK Celtic

(B) Sixten Svanström, DIF – B Ekberg, BK Celtic; W 3 (final)
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Allan Karlsson, Örebro; L 3 (final)
(L) Gerhard Pettersson, DIF – Björn Nyström, DIF; W 3
(L) Gerhard Pettersson, DIF – Gösta Karlsson, Örebro; L 3 (final)
Kommentar: Nationell tävling som samlat i det närmaste fullt hus. Gerhard Pettersson gör här sin första match för Djurgården sedan han återvänt från BK 28.

1930-11-21; Plats: David Bagares gata 15;
Arr: Djurgårdens IF

(B) Kurt Kreuger – Nils Palm
(L) Kurt Liljedahl – Gerhard Pettersson; EXH
(L) Rune Ljungkvist – Sven Modigh; EXH
(W) Arthur ”Stubben” Litzén – Leif Möller
(M) Gerhard Karlsson – Harald Flodström; EXH
Kommentar: Träningstävling i klubblokalen där Liljedahl gör comeback i djurgårdsdressen. Samanlagt stod ett tiotal matcher på programmet där även Gustav Eriksson, John Andersson och Sven Andersson ingick enligt förhandsreklamen. Tre uppvisningsmatcher, övriga resultat är okända.

1930-11-22/23/24; Plats: Oslo;
Arr: okänd

22 (LT) John Andersson, DIF – Thomas Sloan, Skottland; W TKO 3
22 (T) Gustav Ekström, DIF – Björgvind Hansen, Norge; W 3
24 (LT) John Andersson, DIF – Rolf Knudsen, Stavanger Norge; W KO 2
24 (T) Gustav Ekström, DIF – Paul Moem, Skottland; L 3
24 (T) Gustav Ekström, DIF – Knut Pedersen, Norge; W WO (tredje pris)
Kommentar: Internationell turnering.

1930-11-27; Plats: David Bagares gata 15;
Arr: Djurgårdens IF

(F) Sven Lidström – Nils Andersson; W 3
(Fj) Nils Palm – Nils Hörnfeldt; ND
(Fj) Gustav ”Myran” Eriksson – Erik Jansson; EXH
(L) Sven Modigh – Gerhard Pettersson; ND
(L) Sven Larsson – Rune Ljungkvist; ND
(W) Leif Möller – George Nyberg
(M) Knut Broman – Louis Svensson; W 3
(LT) Gustav Eriksson – Manne Lindwall; W 3
(LT) John Andersson – Gerhard Karlsson; EXH
Kommentar: Träningstävling i klubblokalen med proffset Myran Eriksson som dragplåster. Den utannonserade matchen mellan Björn Rahm och Sixten Svanström verkar ha blivit inställd.

1930-11-29/30 & 1930-12-01; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: IK Balder & BK Örnen

29 (L) Gerhard Pettersson, DIF – H Pettersson, Huvudsta IS; W 3
29 (L) Sven Modigh, DIF – Ernst Gustavsson, IF Linnéa; W 3
29 (L) Gerhard Pettersson, DIF – Nils Karlsson, IK Balder; L 3
29 (W) Leif Möller, DIF – T Sundberg, BK Örnen; W KO 3
29 (M) Gerhard Karlsson, DIF – Gösta Sköld, BK Örnen; W 3
29 (LT) John Andersson, DIF – Edgar Holtz, IK Balder; W 3
30 (F) Sven Lidström, DIF – Martin Ljung, BK Örnen; W 3
30 (B) Björn Rahm, DIF – Herbert Andersson, BK Örnen; W 3
30 (B) Sixten Svanström, DIF – Salomon Wolff, IF Linnéa; W TKO 3
30 (L) Sven Modigh, DIF – Carl F Jensen, Danmak; L 3
30 (W) Leif Möller, DIF – Kurt Andersson, BK Örnen; L 3
30 (M) Gerhard Karlsson, DIF – Onni Saari, Finland; W 3
30 (LT) John Andersson, DIF – Paul Völkner, Tyskland; W 3
01 (F) Sven Lidström, DIF – Viktor Skog, Huvudsta; L 3 (final)
01 (B) Sixten Svanström, DIF – Björn Rahm, DIF; W 3 (final)
01 (M) Gerhard Karlsson, DIF – Olle Östling, IF Linnéa; L 3 (final)
01 (LT) John Andersson, DIF – Eigil Christoffersen, Danmark; W 3 (final)Kommentar: Internationell tävling med tyska och danska boxare i startfältet.

1930-12-07; Plats: Folkets Hus, Borlänge;
Arr: BK 29 (Falun) & Borlänge SK

(W) Rune Ljungkvist, DIF – Harry Eklund, Borlänge SK; L TKO 2
(M) Harald Flodström, DIF – Edmund Törnkvist, BK 29; L 3
Kommentar: Nationell tävling med Dalarnas bästa boxare inför 450 betalande åskådare. Till publikens stora besvikelse dök inte två anmälda djurgårdsboxare, Sven Lidström och Stellan Hedström, upp.

1930-12-11; Plats: David Bagares gata 15;
Arr: Djurgårdens IF

(F) Sven Lidström – Nils Andersson
(Fj) Stellan Hedström – Nils Hörnfeldt
(L) Sven Modigh – Sven Larsson
(W) Harald Flodström – Rune Ljungkvist
(LT) Hubert Lövenmark – Gustav Eriksson
Kommentar: Träningstävling i klubblokalen. Inga resultat är kända.

1930-12-12/13/14/15/16/17; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Svenska Boxningsförbundet

12 (F) Nils Andersson, DIF – B Eriksson, Södertälje BS; W KO 1
12 (Fj) Gustaf Johansson, DIF – Valter Carlén, Solna BK; L TKO 1
12 (Fj) Stellan Hedström, DIF – H Pettersson, Väsby; W 3
12 (W) Leif Möller, DIF – Hjalmar Westblom, Sandvikens AIK; W 3
12 (W) Manne Lindwall, DIF – Bertil Eklöf, Uppsala AIF; L TKO 2
13 (Fj) Nils Hörnfeldt, DIF – Knut Palm, Solna BK; L 3
13 (Fj) Birger Larsson, DIF – Erik Palm, Upsala IF; W 3
13 (Fj) Nils Palm, DIF – Einar Hammar; Eskilstuna BK; L TKO 2
13 (LT) Hubert Löwenmark, DIF – Uno Andersson, Uppsala AIF; W TKO 2
14 (F) Viktor Engström, DIF – Stig Cederberg, IF Linnéa; L 3
14 (Fj) Stellan Hedström, DIF – H Gustavsson, BK Örnen; W 3
14 (W) Leif Möller, DIF – B Öhrberg, Huvudsta IS, L DQ 2
15 (F) Nils Andersson, DIF – Herbert Andersson, BK Örnen; L 3
15 (Fj) Stellan Hedström, DIF – B Gustavsson, Solna BK, W 3
15 (Fj) Birger Larsson, DIF – Alfred Sedin, Kristianstad; W 3
16 (Fj) Stellan Hedström, DIF – Lennart Andersson, Enköpings BK; W 3
16 (Fj) Birger Larsson, DIF – Erik Pettersson, Norrtälje BK; W 3
16 (LT) Hubert Löwenmark, DIF – Karl Raab, IK Balder; W 3
17 (Fj) Birger Larsson, DIF – Einar Hammar, Eskilstuna BK; L 3 (semi)
17 (Fj) Stellan Hedström, DIF – Kurt Wigander, Huvudsta IS; W 3 (semi)
17 (LT) Hubert Löwenmark, DIF – Gösta Skoog, Södertälje BS; L 3 (semi)
17 (Fj) Stellan Hedström, DIF – Einar Hammar, Eskilstuna BK; L 3 (final)
Kommentar: Första omgången av junior-SM (den s.k. lätta avdelningen). Parallellt arrangerade AIF sina första juniormästerskap i boxning i Stockholms AIF:s lokal på Inedalsgatan 7b/Flemminggatan 36.

1930-12-25; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Allmänna Boxningssällskapet

(T) Gustaf Andersson, DIF – Primo Carnera, Italien; EXH
Kommentar: Andersson går uppvisning en rond. Även Gustav ”Myran” Eriksson och Oskar Kjällander deltog på galan i riktiga matcher.

1930-12-27/28/29/30 & 1931-01-02; Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Svenska Boxningsförbundet

27 (B) Sixten Svanström, DIF – G Andersson, IF Linnéa; W 3
27 (L) Nils Schultze, DIF – Gösta Fors, BK Örnen; L 3
27 (M) Ebbe Andersson, DIF – Arne Wedman, IF Linnéa; W TKO 2
27 (M) Nils Hägglund, DIF – Ewald Andersson, Huvudsta IS; L TKO 2
27 (M) Kurt Blomqvist, DIF – Bror Svensson, Linköping; W 3
28 (L) Sven Svärd, DIF – Axel Lundin, Avesta; L 3
28 (L) Björn Nyström, DIF – S Lindström, Solna BK; W 3
28 (L) Gunnar Oscarsson, DIF – Frejus Danemann, IF Linnéa; L 3
28 (M) Evert Högström, DIF – Tage Johansson, IK Balder; L 3
28 (M) Ebbe Andersson, DIF – Birger Ahlstrand, Stockholms AK; W WO
28 (M) Knut Broman, DIF – Österberg, Nynäshamn; W 3
28 (M) Kurt Blomqvist, DIF – Gösta Sköld, BK Örnen; L 3
29 (B) Sixten Svanström, DIF – J Pettersson, BK Örnen; W TKO 2
29 (L) Björn Nyström, DIF – Nils Fogelberg, BK Örnen; L 3
29 (M) Ebbe Andersson, DIF – Åke Johansson, IF Linnéa; L 3
29 (M) Knut Broman, DIF – Henning Dahlin, IF Linnéa; L 3
29 (T) Alex Pettersson, DIF – Sven Ritter, Hammarby; W TKO 1
30 (B) Sixten Svanström, DIF – Erik Ekstrand, Uppsala AIF; W TKO 2
02 (B) Sixten Svanström, DIF – Åke Lundkvist, Kiruna; L 3 (semi)
02 (T) Alex Pettersson, DIF – Eugen Wallbom, IF Linnéa; L KO 2 (semi)
Kommentar: Andra omgången av junior-SM (den tunga avdelningen). Djurgården kom på tredje plats i klubbtävlingen.